Tarta cu ciuperci – numai bun pentru vegetarieni

Printeaza

Tarta cu ciuperci din: cartofi, drojdie, faina, oua, unt, sare, nucsoara, manatarci, praz, ceapa, chimpignon, piper, crema de branza, lapte si patrunjel.

Ingrediente:Tarta_cu_ciuperci

  •  200 g cartofi
  • 1/2 cubulet de drojdie (21 g)
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • 2 linguri unt
  • sare
  • nucsoara rasa
  • 10 g manatarci uscate
  • 1 fir de praz
  • 2 cepe
  • 400 g champignon
  • piper
  • 200 g crema de banza
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii 25 de minute, se curăţă, apoi se pasează. Se frământă împreună cu drojdia, făina, 1 ou, 1 lingură unt moale, sare şi nucşoară. Se înmoaie mânătărci- le în apă.

Se taie prazul inele. Se toacă ceapa, la fel toate ciupercile. Se călesc ciupercile într-o lingură de unt, se scot pe o farfurie.

Se călesc legumele 5 minute în grăsimea rămasă, se condimentează cu sare şi piper. Se întinde aluatul, se aşază într-o formă de plăcintă şi se coace 10 minute.

Se bat crema de brânză, laptele, 3 ouă, sarea, piperul şi pătrunjelul, împreună cu ciupercile şi legumele acest amestec se aşază pe aluat în straturi şi se coace totul cca 30 de minute.

Tarta cu ciuperci

Tarta_cu_ciuperci

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.