Tarta cu ciuperci, dovlecel si telemea

Printeaza

Tarta cu ciuperci, dovlecel si telemea din: dovlecei, oua, ardei gras, rosii cherry, smanatana, lapte, telemea, aluat foitaj, ciuperci, ceapa verde, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Tarta cu ciuperci, dovlecel si telemea

  • 2 dovlecei potriviţi
  • 3 ouă
  • 1 ardei gras
  • 200 g roşii cherry
  • 3 linguri smântână
  • 200 ml lapte
  • 100 g telemea mai moale
  • 500 g aluat foitaj
  • 300 g ciuperci
  • 3 fire ceapă verde
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Cureţi ardeiul de seminţe şi îl tai împreună cu dovleceii felii subţiri. Condimentezi-cu sare şi piper, după gust, şi laşi 10 minute.

Baţi ouăle cu lapte­le şi smântână şi asezonezi cu sare şi piper, după gust.

Intinzi aluatul cu sucitorul, îl aşezi într-o formă rotundă de copt şi-l înţepi cu furculiţa din loc în loc.

Aşezi dovleceii şi ardeiul, ciupercile spălaie şi tă­iate, ceapa verde şi pătrunjelul tocate.

Tomi amestecul de ouă cu smântână, pui brânza tăiată cubuleţe şi aşezi roşiile cherry tăiate pe jumătate.

Dai în cuptorul încins cir­ca 35-40 de minute. Laşi să se răcească.

Tarta cu ciuperci, dovlecel si telemea

Tarta cu ciuperci, dovlecel si telemea

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.