Tarta cu ciocolata si lapte condensat

Printeaza

Tarta cu ciocolata si lapte condensat din: faina, unt, galbenus, zahar, coaja de lamaie, lapte, cicolata, esenta de rom, esenta de vanilie.

Ingrediente:Tarta_cu_ciocolata_si_lapte_condensat

Pentru blat:

  • 360 g făină
  • 200 g unt rece
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguriţe zahăr
  • 2 linguriţe coajă de lămâie
  • 4 linguriţe lapte condensat

Pentru crema de ciocolată:

  • 700 g ciocolată neagră
  • 460 ml lapte condensat
  • 2 linguriţe esenţă de rom
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie

Pentru decor:

  • ciocolată răzuită

 

Mod de preparare:

Mixezi ingredientele pentru blat până obţii un aluat compact, neted şi care nu se lipeşte de mâini. Formezi din el 2 bile, pe care le acoperi cu folie alimentară şi le laşi la frigider 30 de minute.

Scoţi aluaturile din frigider şi le întinzi cu sucitorul până ce foile ajung la dimensiunea formei. Pui fiecare foaie de aluat în forma tapetată în prealabil. Inţepi cu furculiţa din loc în loc. Introduci fiecare formă în cuptorul preîncălzit 20 de minute.

Pentru cremă, mărunţeşti ciocolata, apoi o pui într-un bol. Torni laptele condensat într-o oală şi-l încălzeşti.

Laşi pe foc până când dă în clocot o singură dată, apoi iei oala de pe aragaz şi îl pui peste ciocolata mărunţită şi amesteci încontinuu până devine omogen. Adaugi esenţa de rom şi pe cea de vanilie şi amesteci.

Laşi la temperatura camerei să se răcorească, apoi torni peste blaturi şi dai la frigider. Ornezi cu ciocolată răzuită.

Tarta cu ciocolata si lapte condensat

Tarta_cu_ciocolata_si_lapte_condensat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.