Tarta cu ciocolata si fructe asortate

Printeaza

Tarta cu ciocolata si fructe asortate din: faina, unt, zahar, sare, oua, portocala, lamaie, praf de copt, ciocolata neagra, unt, frisca, zmeurata, smochine, arahide, zmeura, afine.

Ingrediente:Tarta cu ciocolata si fructe asortate

Blat:

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr brun
  • 1 praf sare
  • 3 gălbenuşuri
  • coaja rasă de la 1 portocală şi 1 lămâie
  • 1 plic praf de copt

Umplutură:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 150 g unt
  • 50 ml frişcă lichidă
  • 50 ml zmeurată
  • 4 smochine
  • 50 g arahide sărate
  • 100 g zmeură şi afine

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se ţine un bol la frigider. Se cerne înăuntru făina cu sarea; se adaugă zahărul şi untul şi se frământă un aluat sfarâmicios.

Se adaugă gălbenuşurile, coajă rasă de citrice şi praful de copt. Se frământă puţin şi se modelează o bilă de aluat. Se împachetează în folie şi se dă la frigider 30 min. Apoi se întinde o foaie şi se aşază într-o formă unsă.

Se înţeapă cu furculiţa şi se acoperă cu hârtie de copt, peste care se toarnă orez sau boabe de fasole. Se dă la cuptor 20 min. Se înlătură hârtia cu tot cu boabele şi se mai coace 5-10 min.

Se lasă să se răcească.

Pentru umplutură se topeşte la bain-marie ciocolata cu untul; se încorporează lichiorul şi smântână. Se lasă să se răcorească şi se toarnă în formă.

Se ornează cu fructe, arahide şi mentă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.