Tarta cu ciocolata, nuci si frisca

Printeaza

Tarta cu ciocolata, nuci si frisca din: faina, ulei, apa, lapte, sare, nuci, zahar, oua, frisca lichida, ciocolata neagra.

Tarta_cu_ciocolata_nuci_si_frisca

Ingrediente pentru aluat:

  •  250 g făină
  •  80 ml ulei
  •  50 ml apă
  •  50 ml lapte
  •  un praf sare

Ingrediente pentru umplutură:

  •  70 g nuci
  •  100 g unt
  •  70 g zahăr
  •  2 ouă
  •  220 ml frişcă lichidă
  •  o lingură făină
  •  100 g ciocolată neagră

Ingrediente pentru servit:

  • 200 g mieji de nucă întregi

Mod de preparare:

Pentru aluat, se pune făina într-un vas si se face un gol în mijloc unde se pun sarea şi lichidele. Se amestecă rapid pentru a obţine un aluat omogen care se întinde şi se transfe­ră în forma de copt.

Pentru umplutură, se mixează nucile, iar untul se freacă cu zahărul şi apoi ti se adaugă nucile măcinate. Se amestecă, se pun ouăle şi se amestecă în continuare.

Ciocolata se topeşte în frişca fiartă şi se adaugă în compoziţie, apoi se pune făina. Se toarnă crema peste aluat şi se coace 25 de minute. Se aduce rece, cu mieji întregi de nucă pe deasupra.

Tarta cu ciocolata, nuci si frisca

Tarta_cu_ciocolata_nuci_si_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.