Tarta cu ciocolata alba si mascarpone

Printeaza

Tarta cu ciocolata alba si mascarpone din: biscuiţi cu cacao, unt, mascarpone, brânză de vaci, ciocolată albă, frişcă lichidă, zahăr, zahăr vanilinat, gelatină, ouă, ciocolată amăruie.

Tarta_cu_ciocolata_alba_si_mascarpone

Ingrediente pentru bază:

  •  206 g biscuiţi cu cacao
  •  100 g unt

Ingrediente pentru umplutură:

  •  160 g mascarpone
  •  300 g brânză de vaci
  •  180 g ciocolată albă
  •  300 ml frişcă lichidă
  •  70 g zahăr
  •  un pachet zahăr vanilinat
  •  2 foi gelatină
  •  3 ouă

Ingrediente pentru ornat:

  •  50 g ciocolată amăruie

Mod de preparare:

Se mărunţesc biscuiţii şi apoi se amestecă bine cu untul topit. Se pune amestecul’într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, îndesând cu o lingură pentru a forma o bază compactă.

Pentru umplutură, se pgn foile de gelatină la înmuiat şi, între timp, se amestecă brânza’cu mascarpone, frişca, zahărul si zahărul vanilinat.

Se adaugă ouăle, amestecând după fiecare. Se topeşte ciocolata cu 1-2 linguri de apă, se adaugă gelatina si se amestecă bine. Apoi, se pune ciocolata în amestecul cu brânză.

Crema astfel obţinută se toarnă în tavă peste stratul de biscuiţi si se coace 40-50 de minute. După răcirea completă, se dă la rece cel puţin pentru 2 ore. Se serveşte ornată cu ciocolată amăruie.

Tarta cu ciocolata alba si mascarpone

Tarta_cu_ciocolata_alba_si_mascarpone

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.