Tarta cu ciocolata alba si coacaze

Printeaza

Tarta cu ciocolata alba si coacaze din: ciocolata, unt, zahar, faina, oua, praf de copt, vanilie, coacaze.

Ingrediente:Tarta cu ciocolata alba si coacaze

  • 100 g ciocolată albă
  • 100 g unt
  • 4 albuşuri
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • 1 cană coacăze sau zmeură

 

Mod de preparare:

Topeşte ciocolata ruptă bucăţele împreună cu untul, la bain-marie. Când s-a topit, dă-o deoparte.

Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugă zahărul treptat şi mixează până obţii o bezea fermă. Toarnă ciocolata topită, în fir subţire, peste bezea şi amestecă uşor până la omogenizare.

Adaugă restul ingredientelor, amestecând după fiecare, de sus în jos, până la omogenizare. Adaugă fructele şi amestecă uşor. Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-o la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-35 de minute.

Serveşte tarta rece, pudrată cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.