Tarta cu ceapa
PrinteazaTarta cu ceapa
- 375 g făină
- 20 g drojdie
- 1 ou
- 50 g unt
- 150 ml lapte
- sare,boia,chimen
- 100 g ceapă
- 3 ouă
- 250g bacon
- 150 g caşcaval
- 100 g smântână
- pătrunjel
Preparare:
Frământă făina cu oul, untul, drojdia dizolvată în laptele călduţ. Presară un praf de sare, boia şi chimen.
Lasă la dospit 30 de minute, între timp, amestecă smântână cu ouăle bătute, baconul tăiat cubuleţe şi caşcavalul ras.
Adaugă sare şi pătrunjel tocat, întinde aluatul într-o tavă de tartă unsă cu puţin unt.
Toarnă apoi amestecul de smântână şi lasă la foc 40 de minute, înainte cu 15 minute, pune deasupra ceapa tăiată rondele.
Pofta buna!