Tarta cu caramel si ciocolata

Printeaza

Tarta cu caramel si ciocolata din: faina, cacao, zahar, unt, galbenus, zahar vanilinat, ciocolata neagra, frisca, zahar pudra, unt.

Ingrediente:Tarta_cu_caramel_si_ciocolata

pentru aluat:

  • 120 g faina
  • 30 g cacao
  • 20 g zahar
  • 60 g unt moale
  • un galbenus
  • un plic zahar vanilinat
  • 1-2 linguri apa rece

pentru umplutura:

  • 250 g ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida

pentru sosul caramel:

  • 20 g unt
  • 150 ml frisca lichida
  • 250 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele, se adună apoi aluatul într-o bilă si se pune la frigider pentru 10 minute.

Apoi, se scoate, se întinde şi se pune în tava de copt. Se înţeapă cu furculiţa şi se coace 12 minute. Se lasă să se răcească.

Pentru umplutură, se rupe ciocolata şi apoi se toarnă peste ea frişca fiartă.

Se amestecă pentru a se topi şi apoi se toarnă în forma de tartă coaptă. Se lasă 50 de minute să se răcească la temperatura camerei.

Pentru sosul de caramel, se topeşte zahărul şi, când devine de culoarea chihlimbarului, se pun untul şi frişca şi apoi se toarnă peste tartă. Se lasă să se întărească.

Tarta cu caramel si ciocolata

Tarta_cu_caramel_si_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.