Tartă cu căpşune

Printeaza

Tartă cu căpşune

Ingrediente:Tarta cu capsune

Pentru aluat ai nevoie de:

  • 150 g făină
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingură apă rece
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 50 g unt pentru uns tava

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 1 kg căpşune

Pentru sirop ai nevoie de:

  • 150 g zahăr
  • 50 ml apă

 

Mod de preparare:

Intr-un castron freci untul cu o lingură de lemn ca să se alifieze şi îl laşi puţin aşa. Intre timp, cerni făina pe care o amesteci cu oul, apa, zahărul şi la urmă cu untul. Frămânţi bine ca să faci un aluat omogen pe care îl dai apoi la frigider pentru 2 ore.

După acest timp, întinzi o foaie din aluat ceva mai mare decât forma de tartă. Ungi forma cu unt, aşezi foaia de aluat având grijă ca aceasta să fie şi pe marginile ondulate ale formei. O înţepi cu furculiţa, o acoperi cu o foaie de hârtie specială pentru copt, îi pui deasupra câteva boabe de fasole şi o dai la cuptor, la foc potrivit pentru 25 de minute.

După ce s-a copt foaia, scoţi buca­ta de hârtie şi boabele de fasole, laşi să se răcească şi între timp speli şi cureţi căpşunele. Tai căpşunele felioa­re şi acoperi cu ele tarta. Peste căpşune torni siropul bine legat de apă cu zahăr. Ornezi cu frişcă.

Tartă cu căpşune

Tarta cu capsune

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.