Tarta cu capsune si mascarpone
PrinteazaTarta cu capsune si mascarpone din: biscuiti, unt, capsuni, zahar, lamaie, mascarpone, frisca, crema de branza, gelatina.
- 160 g biscuiţi sfărămiciosi
- 60 g unt topit
- 250 g căpsune
- 150 g zahăr
- coaja si sucul unei lămâi
- 250 g mascarpone
- 400 ml friscă lichidă
- 300 g cremă de brănză
Pentru decor:
- 100 g căpsune
- 2 linguri zahăr
- o lingurită gelatină
Mod de preparare:
Biscuitii se măruntesc şi se amestecă bine cu untul topit. Se pun într-o formă cu pereti detaşabili si se îndeasă bine cu dosul lingurii. Se dă la frigider.
Se mixează 200 g căpsune cu zahărul, coaja si sucul de lămâie si, separat, se amestecă la mixer mascarpone, crema de brânză şi frisca. Apoi se adaugă piureul de căpşune si restul căpşunelor tăiate cubulete.
Se toarnă amestecul peste blatul de biscuiti si se lasă din nou la frigider până ce se prepară glazura exterioară.
Căpşunele se pun la fiert cu zahărul si putină apă. Apoi se mixează si se filtrează. Gelatina se dizolvă în apă rece si se amestecă cu sucul de căpşune filtrat si u5or încălzit.
Se toarnă peste tartă.
Tarta cu capsune si mascarpone
Pofta buna!