Tartă cu capşune si kiwi
PrinteazaTartă cu capşune si kiwi
- 2 ouă
- 150 g făina
- 250 g zahăr + 1 lingură zahăr
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 lămâie
- 100 ml apă
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- 250 ml lapte
- 150 g căpşune
- 2 kiwi
- 1 plic gelatină transparentă
- 1 esenţă de rom
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul şi zeama de lămâie şi baţi în continuare până obţii o bezea. Incorporezi apoi gălbenuşurile, făina amestecată cu praful de copt, apa şi coaja rasă de lămâie.
Torni compoziţia într-o tavă de tartă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pentru 30-40 de minute. Când e gata răstorni tarta pe un platou şi pregăteşti crema şi fructele.
Amesteci praful de budincă cu puţin lapte şi 1 lingură de zahăr, adaugi totul peste laptele rămas şi fierbi budinca 2-3 minute. Intinzi budinca peste tartă, apoi speli fructele, le tai felii şi le aşezi peste cremă.
Fierbi un sirop din 3 linguri de apă, 1 lingură zahăr şi esenţa de rom, adaugi gelatina şi întinzi compoziţia peste fructe. Dai apoi tarta la frigider pentru 1 oră.
Tartă cu capşune si kiwi
Poftă bună!