Tarta cu caise si migdale
PrinteazaTarta cu caise si migdale din: zahar, unt, migdale, zahar pudra cu aroma de vanilie, oua, faina, sare,
Ingrediente:
- 150 g zahăr
- 150 g unt
- 75 g migdale
- 1 plic zahăr pudră cu aromă de vanilie
Pentru aluat:
- 150 g unt
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 250 g făină
- sare
Mod de preparare:
Mixezi untul moale cu zahărul, până devine cremos. Adaugi ouăle, amestecând, apoi încorporezi făina cernută cu un praf de sare. Frămânţi până obţii un aluat bine legat.
Laşi la rece timp de 30 de minute. Separat, topeşti untul şi zahărul, adaugi caisele tăiate în sferturi şi laşi pe foc până se înmoaie. întinzi aluatul de tartă într-o formă neunsă.
Răstorni caisele şi presari deasupra fulgii de migdale. Laşi la cuptor, la foc moderat, timp de 40-45 de minute. Presari deasupra zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Tarta cu caise si migdale
Pofta buna!