Tarta cu branza

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu:faina, unt, lapte, smantana, sare, telemea de oi, oua, rosii cherry, oregano, ulei de masline, busuioc.

Ingrediente aluat:Tarta cu branza

  • 500 g faină
  • 170 g unt
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri smântână
  • 1praf de sare

Ingrediente umplutură:

  • 400 g telemea de oi sau de capră
  • 3 ouă
  • 10 roşii cherry
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • busuioc proaspăt

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu lapte­le, smântână şi praful de sa­re până se omogenizează com­poziţia. Se adaugă untul şi se împătureşte aluatul de 3 ori, lăsandu-se la rece între împătu­riri câte 15 minute.

Se întinde o foaie de aluat cu care se tapetează interio­rul unei tăvi sau al unei forme de tartă. Se înţeapă cu furculi­ţa în mai multe locuri să nu se umfle la copt. Separat, se trece brânza prin răzătoarea cu ochiuri mici, se amestecă cu gălbenu­şurile, adăugate pe rând, sare şi piper, după gust, iar la sfârşit se pun albuşurile bătute spu­mă tare.

Compoziţia se toarnă peste foaia de tartă şi se garniseşti cu roşiile tăiate în jumătate, se presară oregano, se pun frunzuliţe de busuioc, se cu ulei de măsline şi coace, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute. Se serveste imediat, cu puţin ulei de măsline adăugat cât este caldă.

Tarta cu branza

Tarta cu branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.