Tarta cu branza si zmeura

Printeaza

Tarta cu branza si zmeura din: faina, zahar, unt, sare, oua, branza, gris, zmeura, lamaie.

Ingrediente:Tarta cu branza si zmeura

Pentru blat:

  • 400 g făină
  • 2 linguri zahăr
  • 4 linguri apă rece
  • 200 g unt
  • 1 praf de sare

Pentru cremă:

  • 500 g brânză de vaci dulce
  • 2 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 2 linguri gris
  • 150 g zmeură
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Combini făina cu sarea şi zahărul. încorporezi un­tul rece şi frămânţi până obţii un aluat sfărâmicios. Torni apa, frămânţi până se omogenizează şi dai aluatul la rece, învelit în folie alimentară.

După 30 de minute, îl întinzi şi-l aşezi în tavă, inclusiv pe margini.

Mixezi brânza bine scursă cu zahărul, adaugi ouăle, grişul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Torni jumătate din compoziţie în tavă, pui din loc în loc zmeură şi restul de brânză.

Dai tarta la cuptor aproximativ o oră. După ce s-a răcit, o decorezi cu zmeura rămasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.