Tarta cu branza si legume

Printeaza

Tarta cu branza si legume din: cartofi, aluat foietaj, lapte, rosii, branza, rozmarin, sare, piper, ulei de masline.

Ingrediente: Tarta_cu_branza_si_legume

  • 500 g cartofi mici
  • 375 g aluat foietaj
  • lapte pentru uns
  • 2-3 roşii
  • 90-100 g brânză de capră tăiată în bucăţi
  • 1 linguriţă cu rozmarin
  • sare şi piper
  • 1-2 linguriţe cu ulei de măsline

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 220°C. Fierbe cartofii în apă clocotită timp de 12-15 minute sau până când se înmoaie. Scurge-i şi clăteşte-i în apă rece pentru a-i răci rapid. Desfă aluatul foietaj.

Aşază-i într-o tavă, pe o foaie de copt. Ridică puţin marginile aluatului astfel încâţ să formezi o margine de 2 cm pe care o crestezi cu vârful unui cuţit ascuţit, formând diferite modele. Inţeapă zona centrală cu o furculiţă. Unge cu lapte marginea crestată.

Taie în felii cartofii şi roşiile şi aşază-le peste aluat. Presară bucăţi de brânză şi rozmarin. Condimentează cu sare şi piper negru. Stropeşte cu ulei de măsline.

Coace timp de 20-25 de minute sau până când aluatul devine crocant, iar mijlocul este auriu.

Scoate tarta din cuptor şi serveşte-o imediat sau la temperatura camerei.

Tarta cu branza si legume

Tarta_cu_branza_si_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.