Tarta cu branza si banane

Printeaza

Tarta cu branza si banane din: biscuiti, zahar, unt, branza, smantana, banana, cacao, frisca.

Ingrediente:Tarta cu branza si banane

Pentru bază:

  • 150 g biscuiţi sfărâmicioşi
  • 50 g zahăr
  • 40 g unt

Pentru garnitură:

  • 250 g brânză
  • 80 g smântână
  • 50 g zahăr
  • o banană
  • esenţă de vanilie
  • 1/2 linguriţă suc de lămâie
  • un praf sare
  • un ou

Pentru servit:

  • cacao
  • frişcă
  • ciocolată

 

Mod de preparare:

Se fărâmiţează biscuiţii, se amestecă cu zahărul şi untul topit şi se aşază într-o tavă de copt uşor unsă cu unt. Se tasează şi apoi se coace 5 minute.

După răcire, se lasă la frigider.

Pentru garnitură, se amestecă brânza cu smântână şi zahărul. Se pasează banana şi se adaugă peste brânză odată cu sucul de lămâie, vanilia şi sarea. Se amestecă bine pentru omogenizare şi se adaugă apoi oul.

Se toarnă amestecul peste bază, se coace 10 minute la foc mare şi apoi 30 de minute la foc mediu. După răcire, se lasă la frigider pentru o noapte.

Se serveşte cu frişcă, cacao şi ciocolată rasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.