Tarta cu branza, nuca si cirese

Printeaza

Tarta cu branza, nuca si cirese din: aluat de foitaj, brânză cu mucegai, miez de nuca, fistic, cirese, stafide, rozmarin, piper dulce, unt

Tarta_cu_branza_nuca_si_cirese

Ingredinete:

  • un pachet aluat de foitaj
  • 300 g brânză cu mucegai
  • 50 g miez de nucă
  • 20 g fistic
  • 200 g cireşe
  • 20 g stafide
  • două crenguţe de rozmarin
  • un vârf de linguriţă cu piper dulce
  • unt

Mod de preparare:

Aluatul de foiitaj se dezgheaţă la temperatura camerei ca să nu se rupă foaia, se întinde pe un tocător şi se presează uşor cu un sucitor. Se decupează cercuri cu o cană mai mică sau un pahar şi se aşază în forme de brioşă unse cu unt.

Se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă, se presară stafidele şi fisticul, se aşază în mijlocul fiecărui cerculeţ o bucată de brânză şi trei cireşe.

Se presară miezul de nucă zdrobit, piper şi rozmarin tocat după gust, se introduc în cuptorul încins, se coc la foc mediu până ce aluatul a crescut şi a devenit auriu.

Se scot cu grijă ca să nu se sfărâme, se aşază pe un platou, se lasă să se răcească cinci minute, apoi se servesc.

Tarta cu branza, nuca si cirese

Tarta_cu_branza_nuca_si_cirese

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.