Tartă cu brânză de vaci şi stafide

Printeaza

Tartă cu brânză de vaci şi stafide din: fursecuri cu unt, unt topit, stafide, rom, oua, zahar, branza de vaci, urda dulce, suc de lamaie, coaja de lamaie, amidon, pere, vin, miere, fulgi de migdale, zahar, frisca.

Ingrediente:Tarta_cu_branza_de_vaci_si_stafide

  • 20 g fursecuri cu unt
  • 150 g unt topit
  • 80 g stafide
  • 4 cl rom
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • 500 g urda dulce
  • sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
  • 40 g amidon
  • 2 pere
  • 200 ml vin alb
  • 150 g miere
  • 60 g fulgi de migdale
  • 100 g unt moale
  • 75 g zahar
  • 200 g frisca

 

Mod de preparare:

Se amestecă fursecurile zdrobite cu 100 g unt şi se incrustează într-o formă de tort (0 26 cm) unsă; se dă la frigider.

Se înmoaie stafidele în rom cca 30 min. Se încinge cuptorul la 180°C. Se separă ouăle; se bat albuşurile.

Separat se bat gălbenuşurile cu zahăr şi 50 g unt.

Se adaugă brânza de vaci, urda, sucul şi coaja de lămâie, urmate de amidon, albuşurile bătute şi stafide.

Se dă compoziţia în formă şi se coace tarta 1 oră. Se decojesc perele şi se curăţă de cotoare; se taie pulpa cuburi.

Se fierb cca 2 min. în 50 g miere amestecată cu vin.

Se rumenesc într-o tigaie fulgii de migdale. Se fierbe 10 min. un sos de caramel din unt, zahăr, res­tul de miere şi frişcă.

Se lasă să se răcească. Se serveşte tarta cu perele scurse de zeamă, sos de caramel şi fulgi de migdale.

Tartă cu brânză de vaci şi stafide

Tarta_cu_branza_de_vaci_si_stafide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.