Tarta cu branza de vaci si caise

Printeaza

Tarta cu branza de vaci si caise din: branza de vaci, unt, faina, praf de copt, lamaie, miere, rosii, caise, dovlecei, fructe.

Ingrediente:Tarta cu branza de vaci si caise

Pentru aluat:

  • 75 g branza de vaci
  • 75 g unt
  • 2 linguri cimbru, oregano, patrunjel
  • 175 g faina
  • 2 linguri praf copt stins cu cateva picaturi lamaie

Pentru umplutura:

  • 50 g unt
  • 2 linguri miere
  • 150 g rosii mici
  • 100 g caise deshidratate
  • 8 bucati arpagic taiat pe jumatate
  • 2 dovlecei taiati felii
  • 1 cortof taiat cubulete
  • fructe de padure

 

Mod de preparare:

Se amesteca branza cu untul. Se adauga plantele aromatice, faina, praful copt si putina sare.

Se mai amesteca cateva secunde. Se da la rece 30 minute.

Se incinge cuptorul. Se unge cu unt o forma rotunda cu diametrul de 23 cm.

Se stropeste baza cu miere si putina sare. Se adauga rosiile, caisele, arpagicul, dovleceii, cartofii si fructele de padure. Se presara un praf de sare si piper.

Se intinde aluatul sub forma de cerc, se aseaza deasupra legumelor si se preseaza marginea inauntrul formei, pentru a obtine o bordura mai groasa. Se gaureste aluatul in doua locuri.

Se da la cuptor si se lasa 25-30 minute, apoi se micsoreaza flacara si se mai lasa 15-20 minute.

Se lasa 5 minute la racit, apoi se pune un platou deasupra formei si se rastoarna.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Placinta cu tocatura

Placinta delicioasa cu legume

Placinta delicioasa cu legume din: foi de lacinta, unt, spanac, oua, lapte, menta, anghinare, branza feta, sare, piper. Ingrediente: 4 foi de plăcintă 25 g unt topit 125 g spanac 6 ouă, bătute 3 linguri lapte o mână de mentă, tocată 100 g inimi de anghinare, tăiate in două, din conservă 100 g brânză feta, […]

Tarta_cu_trufandale

Tarta cu trufandale

Tarta cu trufandale din: faina, unt, dovlecei, ciuperci, vanata, ceapa, oua, smantana, branza, nucsoara, sare. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 100 g unt 1 gălbenuş sare Pentru umplutura: 1-2 dovlecei mici 2-3 ciuperci 1 vânătă mică 1 ceapă ouă 1 lingură cu smântână 150 g brânză amestec (telemea, caşcaval, mozzarella) nucşoară sare   Mod […]

 

Tarta de legume coapte

Tarta de casa cu legume

Tarta de casa cu legume din: faina, sare, ulei, vanata, dovlecel, ardei, ceapa, rosii, usturoi, smantana, patrunjel. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 1 linguriţă sare 60 ml ulei 120 ml apă rece Pentru umplutură: 1 vânătă, tăiată cubuleţe 1 dovlecel, tăiat felii subţiri 1 ardei gras roşu, fără seminţe, tăiat 1 ceapă mare, tăiată […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.