Tartă cu blat de mălai

Printeaza

Tartă cu blat de mălai din: malai, faina de grau, apa, drojdie, ulei de masline, zahar tos, ceapa verde, masline feliate, branza de vaci, rosii cherry, oua, sare, piper, busuioc uscat.

Ingrediente:Tarta_cu_blat_de_malai

  • 250 g malai
  • 400 g faina de grau
  • 350 ml apa
  • 30 g drojdie
  • doua linguri cu ulei de masline
  • zahar tos
  • o legatura de ceapa verde
  • 200 g masline feliate
  • 300 g branza de vaci
  • 200 g rosii cherry
  • doua oua
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă drojdia cu puţină apă şi făină până rezultă un aluat curgător mai dens. Se lasă să dospească zece minute, apoi se toarnă peste mălaiul şi restul de făină puse într-un bol mai mare. Se adaugă restul de apă călduţă în care s-a dizolvat o linguriţă cu sare şi o linguriţă cu zahăr tos, uleiul de măsline şi se frământă până se obţine un aluat omogen, nelipicios.

Se acoperă cu un şervet de pânză şi se lasă să dospească la loc cald până îşi dublează volumul. Se împarte în bucăţi egale şi li se dă formă de dreptunghi. Se aşază pe o tavă tapetată cu făină, se ung cu un amestec din brânză de vaci, ceapa verde tocată, măslinele feliate, puţină sare, piper şi ouă.

Se aşază din loc în loc jumătăţi de roşii cherry, se presară cu busuioc şi se lasă să crească zece minute. Se introduce tava în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până când aluatul devine auriu.

Cu cat aluatul dospeste mai mult cu atat tarta va fi mai crescuta si mai pufoasa.

Tartă cu blat de mălai

Tarta_cu_blat_de_malai

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.