Tarta cu biscuiti si capsuni

Printeaza

Tarta cu biscuiti si capsuni din: biscuiti, unt, lapte, zahar, sare, oua, smantana, riccotta, lamaie, gem.

Ingrediente:Tarta_cu_biscuiti_si_capsuni

Pentru blat:

  • 200 g biscuiţi digestivi
  • 150 g unt moale

Pentru umplutura:

  • 2 ceşti lapte praf
  • 2 linguriţe unt
  • 250 ml apă clocotită
  • 200 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 4 ouă
  • 200 g smântână
  • 300 g brânză ricotta
  • coajă de lămâie

Pentru glazura:

  • 1 borcan de gem de căpşuni
  • 2 plicuri gelatină

 

Mod de preparare:

Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci bine cu untul. Pui amestecul într-o tavă rotundă, cu fund detaşabil, îl întinzi uniform, îl presezi şi-l dai la frigider.

Intre timp, mixezi laptele praf cu untul, apa şi cu zahărul. Adaugi restul ingredientelor pentru umplutură şi le amesteci bine.

Torni compoziţia peste blat şi dai tava în cuptorul preîncălzit 40-50 de minute. După coacere, laşi la răcit şi pregăteşti glazura.

Treci gemul prin blender dacă vrei o glazură mai fină, fără bucăţi de fructe, apoi îl amesteci cu gelatina, respectând instrucţiunile de pe plic. Intinzi glazura şi dai la frigider două ore.

Tarta cu biscuiti si capsuni

Tarta_cu_biscuiti_si_capsuni

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.