Tartă cu bezea şi kiwi

Printeaza

Tartă cu bezea şi kiwi

Ingrediente:Tartă cu bezea şi kiwi

  • 300 g unt
  • 150 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 500 g făină
  • sare
  • 400 ml lapte
  • un plic budincă de vanilie
  • 100 g nucă de cocos
  • 4 kiwi
  • 50 g cireşe confiate
  • zahăr vanilinat
  • esenţă de migdale
  • pudră de scorţişoară

Preparare:

Laptele se pune la fiert împreună cu nuca de cocos şi praful de budincă. Untul se pune într-un bol împreună cu un praf de sare gălbenuşurile, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi se mixează.

Se adaugă făina, se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie de plastic şi se introduce la rece 30 de minute.

Se întinde o foaie rotundă, se aşază într-o formă de tartă unsă cu unt, se înţeapă cu furculita din loc în loc şi se coace la foc potrivit 20-25 de minute.

Se toarnă budinca, se decorează deasupra cu albuşurile mixate împreună cu zahărul tos şi se introduce din nou în cuptor. Se coace până când albuşurile se întăresc şi au început să capete o culoare aurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.