Tarta cu banane si ciocolata

Printeaza

O reteta de tarte cu banane si ciocolata, albusuri, zahar, faina, amidon, praf de copt, zahar vanilat, esenta de vanilie, lichior de oua, fulgi de ciocolata si pesmet.

Ingrediente:Tarta cu banane si ciocolata

  • 6 albuşuri
  • 300 ml ulei de floarea-soarelui
  • 350 g zahăr
  • 200 g făină
  • 200 g amidon
  • 3 banane mari
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • 250 ml lichior de ouă
  • 100 g fulgi de ciocolată
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Se bat albuşurile cu zahărul. Se zdrobesc bananele, apoi se amestecă cu zahărul vanilat, esenţa de vanilie, li­chiorul de ouă şi se încorporează în spuma de ou. Se adaugă uleiul, praful de copt, amidonul şi făina şi se amestecă.

Aluatul se pune într-o tavă de chec de 30 cm, unsă şi presărată cu pesmet. Se dă la cuptor. Se lasă cca 80 de minute, la 180° C.

Se acoperă cu folie de aluminiu şi se mai lasă 30 de minute. Se lasă să se răcească şi se presară cu zahăr pudră şi fulgi de ciocolată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.