Tarta cu andive

Printeaza

Tarta cu andive din: foitaj, andive, fileuri de somon, smantana, ulei, lamaie, unt, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_cu_andive

  • 500 g foitaj
  • 4 andive
  • 2 fileuri de somon
  • 300 ml smantana
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lamaie
  • unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Lasi foitajul la dezgheţat, la frigider, încălzeşti cuptorul la 180° C. Treci cu sucitorul peste foitaj. Ungi cu unt o formă de tort cu pereţi detaşabili şi o îmbraci cu 2/3 din foitaj. Inţepi din loc în loc. Opreşti foitaj pentru „capac”, ca să acoperi tarta. Bagi tava la frigider. Speli andivele, le tai pe din două, apoi în rondele, într-o tigaie adaugi uleiul şi căleşti timp de 2 minute andivele.

Adaugi smântână, apoi condimentezi după gust cu sare şi piper. Acoperi tigaia şi laşi la fiert 20 de minute. Cureţi fileurile de somon de eventuale pieliţe şi oase şi le tai fâşii. Le adaugi peste foitajul din tavă. Stropeşti cu suc de lămâie, sărezi şi piperezi. Adaugi compoziţia de andive.

Acoperi cu „capacul” de foitaj şi uneşti cele două margini. Inţepi cu furculiţa. în capacul din aluat, tai o mică gaură în centru, pentru a permite aerului cald să iasă în timpul coacerii. Bagi la cuptor aproximativ 45 de minute.

Tarta cu andive

Tarta_cu_andive

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.