Tarta cu alune si ciocolata
PrinteazaTarta cu alune si ciocolata din: alune, faina, zahar, unt, sare, ou, esenta de vanilie, amidon, smantana, ciocolata, menta.
Pentru aluat:
- 50 g alune de pădure neprăjite
- 130 g făină
- 2 linguri zahăr
- 70 g unt
- 1/4 linguriţă sare
- un ou
- esenţă de vanilie
Pentru umplutură:
- 2 linguri amidon
- 480 ml smântână dulce pentru friscă
- 200 g ciocolată amăruie
- 2 gălbenuşuri
- un praf sare
Pentru decor:
- 25 g alune de pădure
- 50 g ciocolată amăruie
- 20 g unt
- frunzuliţe de mentă
Mod de preparare:
Pentru aluat, se prăjesc 8 minute alunele într-o tigaie, apoi se lasă să se răcească. Se pun în bolul robotului cu făina, sarea şi zahărul.
Se mixează, se adaugă untul, se mixează, se adaugă oul si vanilia şi se amestecă pentru a obţine aluatul.
Se adună aluatul într-o bilă care se înveleşte în folie alimentară şi se lasă o oră la frigider. Apoi, aluatul se întinde pe masa presărată cu puţină făină, se transferă în forma de copt şi se taie marginile care depăşesc tava.
Se înţeapă fundul tartei cu furculiţa şi se dă din nou la frigider pentru 30 de minute.
Pentru umplutură, amidonul se amestecă la bain-marie cu smântână pentru frişca şi cu ciocolata ruptă bucăţele, până ce aceasta se topeşte. Se ia de pe foc, se lasă să se răcorească, apoi se încorporează cele două gălbenuşuri şi praful de sare.
Se toarnă în tava cu aluat, apoi se dă la copt 35 de minute. Se scoate şi se decorează cu ciocolata topită împreună cu untul, alune de pădure şi mentă.
Tarta cu alune si ciocolata
Pofta buna!