Tarta cu afine si mascarpone

Printeaza

Tarta cu afine si mascarpone din: oua, zahar, nuci, amidon, mascarpone, smantana, afine.

Ingrediente:Tarte cu crema si frisca

  • 5 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • 200 g nuci măcinate
  • 1 lingură amidon
  • 1 praf de sare
  • 1 cutie mascarpone
  • 100 ml smântână pentru frişcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 500 g afine

 

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi se bate până se dizolvă. Se adaugă amidonul şi nuca şi se încorporează uşor.

Se toarnă aluatul într-o formă de tartă, tapetată cu hârtie de copt şi se introduce în cuptorul încălzit, timp de 40 de minute. Se scoate blatul din formă şi se lasă să se răcească.

Se clăteşc afinele şi se întinde pe o hârtie absorbantă. Se bate frişca, adăugând o lingură de zahăr pudră. Mascarpone se amestecă bine cu cealaltă lingură de zahăr. Se amestecă cele două compoziţii şi se întinde crema pe blat.

Se decorează cu afine, apoi se dă tarta la frigider ca să se întărească puţin crema.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.