Tartă crocantă

Printeaza

O reteta de tarta crocanta din: alaut, lapte, budinca de vanilie, zahar, afine, pesmet si galbenus.

Ingrediente:Tartă crocantă

  • 300 g aluat congelat
  • 300 ml lapte
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 600 g afine
  • 3 linguri pesmet
  • 1 galbenus

 

Mod de preparare:

Luaţi aluatul din pachet şi lăsaţi foile să se dezgheţe una lângă cealaltă. Apoi, aşezaţi-le una peste cealaltă şi, pe o suprafaţă presărată cu făină, întindeţi un aluat. Decupaţi un cerc (0 20 cm) şi aşezaţi-l pe o hârtie de copt. împă­turiţi restul aluatului, întindeţi-l şi formaţi o fâşie lată de 1 cm.

Ungeţi-o cu apă, aşezaţi-o ca margine a bla- tului de prăjitură şi lăsaţi totul cca. 15 minute la rece. Apoi, împăturiţi din nou restul aluatului şi tăiaţi fâşii lungi. Puneţi-le deoparte: vor fi ornamentul. 2 Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Amestecaţi 5 linguri de lapte cu budinca şi zahărul.

Fierbeţi restul laptelui, adăugaţi budinca şi fierbeţi-o cca. 1 minut, amestecând continuu. Alegeţi afinele şi pasaţi 200 g din ele Cu mixerul, apoi încorporaţi-le în budincă.

Presăraţi blatul cu pesmet, turnaţi budinca de vanilie cu afine şi întindeţi-o uniform. Presăraţi restul afinelor. Aşezaţi fâşiile de aluat pe diagonală, ungeţi-le cu gălbenuşul bătut şi coaceţi prăjitura cca. 30 de minute. Dacă doriţi, o puteţi servi ornată cu frişcă.

Tartă crocantă

Tartă crocantă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.