Tarta crocanta cu inghetata si nuci
PrinteazaTarta crocanta cu inghetata si nuci din: biscuiţi cu cremă de ciocolată sau simpli, de cereale, unt, nuci, migdale, zahar, inghetata, ciocolata neagra de menaj.
Ingrediente:
- 450 g biscuiţi cu cremă de ciocolată sau simpli, de cereale
- 200g unt
- 200g nuci şi migdale în amestec
- 1 kg îngheţată
- 100 g zahăr
- 200 g ciocolată neagră de menaj
Mod de preparare:
Intr-un blender biscuiţii, sfărâmaţi mai mare. Adăugaţi nucile şi migdalele prăjite şi curăţate de pieliţe. Mărunţiţi ingredientele până obţineţi un pesmet nu prea fin.
Amestecaţi pesmetul obţinut cu untul şi întindeţi compoziţia obţinută, în strat egal, într-o tavă de tarte cu diametrul de 25cm. Coaceţi blatul de tartă la foc potrivit, timp de 5 -10 minute, apoi lăsaţi-l la răcit.
Scoateţi-l pe un platou, cu grijă, pentru a nu se rupe. Când este rece, aşezaţi deasupra lui bule de îngheţată, luate cu lingura specială înmuiată în apă caldă înaintea fiecărei porţii.
După ce aţi completat toată suprafaţa tartei cu bule de îngheţată, puneţi tarta la congelator până în momentul servirii. înainte de a o servi, scoateţi-o din congelator şi turnaţi deasupra ciocolată topită şi zahăr caramelizat.
Tarta crocanta cu inghetata si nuci
Pofta buna!