Tarta crocanta cu inghetata si nuci

Printeaza

Tarta crocanta cu inghetata si nuci din: biscuiţi cu cremă de ciocolată sau simpli, de cereale, unt, nuci, migdale, zahar, inghetata, ciocolata neagra de menaj.

Tarta_crocanta_cu_inghetata_si_nuci

Ingrediente:

  • 450 g biscuiţi cu cremă de ciocolată sau simpli, de cereale
  • 200g unt
  • 200g nuci şi migdale în amestec
  • 1 kg îngheţată
  • 100 g zahăr
  • 200 g ciocolată neagră de menaj

 

Mod de preparare:

Intr-un blender biscuiţii, sfărâmaţi mai mare. Adăugaţi nucile şi migdalele prăjite şi curăţate de pieliţe. Mărunţiţi ingredientele până obţineţi un pesmet nu prea fin.

Amestecaţi pesmetul obţinut cu untul şi întindeţi compoziţia obţinută, în strat egal, într-o tavă de tarte cu diametrul de 25cm. Coaceţi blatul de tartă la foc potrivit, timp de 5 -10 minute, apoi lăsaţi-l la răcit.

Scoateţi-l pe un platou, cu grijă, pentru a nu se rupe. Când este rece, aşezaţi deasupra lui bule de îngheţată, luate cu lingura specială înmuiată în apă caldă înaintea fiecărei porţii.

După ce aţi completat toată suprafaţa tartei cu bule de îngheţată, puneţi tarta la congelator până în momentul ser­virii. înainte de a o servi, scoateţi-o din congelator şi turnaţi deasupra ciocolată topită şi zahăr caramelizat.

Tarta crocanta cu inghetata si nuci

Tarta_crocanta_cu_inghetata_si_nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.