Tarta crocanta cu zmeura

Printeaza

Tarta crocanta cu zmeura din: faina, midagle, sare, zahar, zahar vanilat, unt, ou, amidon, zahar, lapte, galbenusuri, suc de lamaie, zmeurata, zmeura.

Ingrediente:Tarta_crocanta_cu_zmeura

blat:

  • 150 g faina
  • 50 g migdale macinate
  • 1 praf sare
  • 40 g zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 100 g unt rece
  • 1 ou

in plus:

  • 30 g amidon
  • 60 g zahar
  • 40 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri zmeurata
  • 250 g zmeura

 

Mod de preparare:

Se frământă rapid un aluat din făină, migdale, sare, zahăr tos, zahăr vanilat, fulgi de unt şi ou. Se înfăşoară în folie şi se lasă la frigider cca 30 min. Se încinge cuptorul la 180°C şi se unge cu unt o formă de tartă (0 26 cm). Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat mai mare decât forma; se aşază în formă.

Se întinde peste ea o bucată de hârtie de copt, pe care se presară boabe de fasole uscate, pentru îngreunare. Se coace astfel blatul 35 min. şi se scoate apoi din cuptor. Se îndepărtează hârtia de copt cu tot cu boabe. Se lasă să se răcorească blatul, se desprinde din formă şi apoi se lasă să se răcească complet pe un grătar de prăjituri.

Se prepară crema: se amestecă amidonul cu zahăr şi 3-4 linguri de lapte. Se dă în clocot restul de lapte şi se adaugă amidonul; se înglobează amestecând continuu şi, tot amestecând, se lasă sa fiarbă la foc moale 2-3 min., până ce se îngroaşă crema. Se ia vasul de pe foc şi se înglobează gălbenuşurile, sucul de lămâie şi zmeurata.

Crema se întinde pe blat şi se dă totul la frigider 1 oră. Se spală cu grijă zmeura, se lasă să se scurgă sau se tamponează cu prosoape de hârtie şi se aşază pe tartă; eventual se presară zahăr pudră.

Tarta crocanta cu zmeura

Tarta_crocanta_cu_zmeura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.