Tarta crocanta cu nuci si miere

Printeaza

Tarta crocanta cu nuci si miere din: faina, zahar, unt, oua, nuci, alune, migdale, lapte, unt, frisca, miere.

Ingrediente:Tarta crocanta cu nuci si miere

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g zahăr
  • 125 g unt
  • un ou întreg + un gălbenuş

Pentru caramel:

  • 230 g mix de nuci, alune, migdale
  • 100 g zahăr
  • 4 linguri lapte
  • 200 g frişcă lichidă
  • 30 g ciocolată neagră rasă
  • 100 g miere
  • 20 g unt

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă făina şi zahărul, se adaugă untul rece şi tăiat cubulete şi se amestecă cu degetele.

Când a devenit un aluat nisipos, omogen, se adaugă oul şi gălbenuşul, se amestecă, apoi se lasă 30 de minute la rece.

Se întinde aluatul, se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie, se taie marginile, se acoperă cu hârtie de copt şi boabe de fasole şi se coace 25 de minute. Se scoate hârtia cu fasolea şi se mai lasă la copt 5 minute. Se dă apoi la răcit.

Pentru caramel, într-o crăticioară se pun laptele şi zahărul, se adaugă ciocolata rasă şi mierea. Se lasă 5 minute la foc mic, amestecând continuu. Se adaugă frişca, se fierbe 15 minute până devine o cremă groasă.

Se adaugă mixul de nuci, alune şi migdale mărunţite şi se mai lasă 5 minute. Se trage de pe foc şi se pune untul.

5. Se toarnă amestecul cu nuci în forma de tartă coaptă, se lasă să se răcească şi se dă 30 de minute la frigider înainte de servire.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.