Tarta crocanta cu nuci si miere
PrinteazaTarta crocanta cu nuci si miere din: faina, zahar, unt, oua, nuci, alune, migdale, lapte, unt, frisca, miere.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g zahăr
- 125 g unt
- un ou întreg + un gălbenuş
Pentru caramel:
- 230 g mix de nuci, alune, migdale
- 100 g zahăr
- 4 linguri lapte
- 200 g frişcă lichidă
- 30 g ciocolată neagră rasă
- 100 g miere
- 20 g unt
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făina şi zahărul, se adaugă untul rece şi tăiat cubulete şi se amestecă cu degetele.
Când a devenit un aluat nisipos, omogen, se adaugă oul şi gălbenuşul, se amestecă, apoi se lasă 30 de minute la rece.
Se întinde aluatul, se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie, se taie marginile, se acoperă cu hârtie de copt şi boabe de fasole şi se coace 25 de minute. Se scoate hârtia cu fasolea şi se mai lasă la copt 5 minute. Se dă apoi la răcit.
Pentru caramel, într-o crăticioară se pun laptele şi zahărul, se adaugă ciocolata rasă şi mierea. Se lasă 5 minute la foc mic, amestecând continuu. Se adaugă frişca, se fierbe 15 minute până devine o cremă groasă.
Se adaugă mixul de nuci, alune şi migdale mărunţite şi se mai lasă 5 minute. Se trage de pe foc şi se pune untul.
5. Se toarnă amestecul cu nuci în forma de tartă coaptă, se lasă să se răcească şi se dă 30 de minute la frigider înainte de servire.
Pofta buna!