Tarta crocanta cu mere si scortisoara

Printeaza

Tarta crocanta cu mere si scortisoara din: luat franţuzesc congelat, unt topit, zahar brun, faina, mere, zahar tos, suc de lamaie, scortisoara. 

Tarta_crocanta_cu_mere_si_scortisoara

Ingrediente:

  • aluat franţuzesc congelat
  • 6 linguri de unt topit 
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 300 g de făină
  • 1 1/2 kg de mere (sau 6 mere mari), curăţate de coajă şi de miez şi tăiate în felii groase de 1 -2 cm
  • 6 linguri de zahăr tos
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată

 

Mod de preparare:

Aluatul se decongelează la temperatura camerei şi se întinde cu sucitorul pe o suprafaţă pudrată cu făină, până se obţine un cerc mai mare decât diametrul tăvii. Se pune în tavă, iar marginile se aşază astfel încât să atârne aproximativ 2 cm. Aluatul se îndoaie dftlesubt pentru ca marginile să fie groase. Se ţine în frigider timp de 15 minute.

Cuptorul se încinge în prealabil la 180 de grade. Se amestecă untul, zahărul brun şi 8 linguri de făină într-un castron. Se ciupeşte cu degetele până se formează firimituri mari. Castronul se pune în frigider.

Merele se curăţă de coajă şi de cotor şi se taie felii. într-un castron mare se amestecă merele, zahărul, sucul de lămâie, scorţişoara şi restul de făină. Se lasă deoparte zece minute, amestecând din când în când, pentru a se dizolva zahărul. Compoziţia se toarnă în tavă, peste aluat, aranjând cât mai compact merele.

Tarta se coace timp de 35 de minute. Deasupra merelor se pun firimituri de aluat şi coacem tarta în continuare până când firmiturile devin maro-aurii, încă 40 sau 50 de minute. Se lasă să se răcească înainte de servire.

Tarta crocanta cu mere si scortisoara

Tarta_crocanta_cu_mere_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.