Tartă crocantă cu brânză

Printeaza

O reteta de tarta crocanta cu branza din: zahar, nuca, cereale, unt, branza de vaci, galbenusuri, frisca, zahar, gelatina, esenta vanilie, zahar, unt si nuci.

Ingrediente:Tartă crocantă cu brânză

pentru blat:

  • 150 g zahar
  • 100 g nuca
  • 50 g cereale
  • 100 g unt

pentru crema:

  • 400 g branza de vaci (dulce)
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml frisca
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet gelatina
  •  esenta vanilie

pentru glazura:

  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 g nuci

 

Mod de preparare:

Pentru blat, topeşti zahărul într-o cratiţă şi adaugi nucile mărunţite. Laşi pe foc câteva minute, apoi răs- torni compoziţia pe o farfurie unsă cu ulei. Laşi să se răcească, apoi sfărâmi caramelul şi-l amesteci cu untul frecat spumă şi cu cerealele, întinzi compoziţia într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, presezi bine şi dai la frigider.

Freci brânza cu 100 g zahăr şi cu gălbenuşurile, până obţii o cremă fină. Adaugi frişca bătută, esenţa de vanilie şi gelatina înmuiată în prealabil şi topită.

Intinzi compoziţia peste blatul din tavă.

Caramelizezi 100 g zahăr, pui 50 g unt, amesteci şi întinzi totul peste prăjitură. Decorezi tarta pe margine cu nuci zdrobite şi dai 2 ore la frigider.

Tartă crocantă cu brânză

Tartă crocantă cu brânză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.