Tarta cu ciocolata, pere si bezea

Printeaza

O reteta de tarta cu ciocolata, pere si bezea din: biscuiti cu cacao, unt, galbenusuri, zahar pudra, amidon, lapte, ciocolata neagra, pere si zahar vanilat.

Ingrediente:

blatul:

  • 250 g biscuiti de cacao
  • 200 g unt

umplutura:

  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar pudra
  • 4 linguri amidon
  • 600 ml lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 4 pere
  • 50 g zahar tos
  • 3 linguri apa

bezea:

  • 3 albusuri
  • 125 g zahar pudra
  • 1 lingurita zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Puneţi biscuiţii într-o pungă şi pisaţi-i cât mai mărunt apoi amestecaţi-i cu untul topit. Ta­petaţi o formă rotundă de tar­te, unsă şi tapetată, (diametrul 23cm) cu compoziţia obţinută. Pentru umplutură, frecaţi găl­benuşurile cu zahărul şi amido­nul, adăugând puţin lapte dacă este necesar pentru buna omo­genizare.

Când amestecul este omogen, adăugaţi restul de lapte şi amestecaţi bine. Puneţi această compoziţie la bain-ma- rie, amestecaţi încontinuu până când se îngroaşă suficient. Lu­aţi vasul de pe foc şi adăugaţi ciocolata topită şi amestecaţi bine. Curăţaţi perele, tăiaţi-le în felii sau cubuleţe, puneţi-leîntr- o cratiţă cu zahărul tos şi apa şi fierbeti-le până când se înmoa­ie şi siropul se îngroaşă.

Peste blatul de biscuiţi turnati compoziţia cu lapte, deasupra repartizaţi perele fierte în si­rop. Peste acestea puneţi cu o lingură albuşurile bătute spumă cu zahărul şi vanilia. Pentru un efect mai decorativ, puneţi be­zeaua cât mai neregulat.

Coaceţi prăjitura la foc potrivit în cuptorul încălzit dinainte. Când bezeaua s-a rumenit uniform, puteţi să o scoateţi din cuptor, lăsaţi-o 10 minute la răcit, apoi puteţi s-o tăiaţi.

Tarta cu ciocolata, pere si bezea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.