Tarta cu ciocolata si ananas

Printeaza

O reteta de tarta cu ciocolata si ananas din: zahar, unt, oua, faina, coaja de portocala confiata, nuci, stafide, esenta de rom, ananas, capsune si frunze de menta.

Ingrediente:Tarta cu ciocolata si ananas

  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 6 oua
  • 2 linguri cu faina
  • 100 g cacao
  • coaja de portocala confiata
  • 1 mana de nuci
  • 1 mana de stafide
  • esenta de rom
  • 1 conserva ananas
  • cateva capsune sau zmeura congelata
  • frunze de menta

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, freaca galbenusurile cu 200 g de zahar pana se albesc. Adauga untul taiat cubulete si cacaua si amesteca energic pana obtii o crema omogena. Incorporeaza faina si fructele taiate marunt.

Adauga albusul batut spuma si amesteca din nou – usor, de jos in sus, pana se omogenizeaza. Pune pe fundul tavii unse cu unt o hartie de copt, apoi presara zahar si asaza frumos feliile de ananas. In mijlocul lor, cate o capsuna si din nou zahar. Toarna acum compozitia, niveleaza si da la cuptor 30-35 de minute.

Inainte de a scoate, fa testul scobitorii (daca nu ramane nimic, este gata). Scoate, lasa la racorit, pune o farfurie deasupra si intoarce. Decoreaza cu frunze de menta si serveste rece.

Tarta cu ciocolata si ananas

Tarta cu ciocolata si ananas

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.