Tartă cu cartofi şi ceapă

Printeaza

Tartă cu cartofi şi ceapă din: faina, oua, branza telemea, lapte dulce, unt, drojdie, ceapa rosie, miez de nuca,c artofi, morcov, stafide, sare, piper, menta, masline, ardei gras.

Ingrediente:Tarta_cu_cartofi_si_ceapa

  • 300 g faina
  • doua oua
  • 200 g branza telemea
  • 125 ml lapte dulce
  • 50 g unt
  • 15 g drojdie
  • doua cepe rosii
  • 50 g miez de nuca
  • 3 cartofi
  • un morcov
  • 20 g stafide
  • sare
  • piper
  • menta
  • masline
  • ardei gras

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pune jumătate din laptele dulce, drojdia şi se amestecă până se dizolvă. Se adaugă jumătate de linguriţă cu sare şi făină cât să rezulte un aluat curgător. Se lasă la dospit zece minute, apoi se toarnă peste făina cernută. Se adaugă restul de lapte, ouăle, cartofii daţi prin râzătoare şi storşi.

Se presară morcovul ras, ceapa tocată mărunt, stafidele, miezul de nucă tocat şi telemeaua tăiată cubuleţe. Se toarnă untul topit şi răcit şi se frământă totul până rezultă un aluat omogen, mai moale. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.

Se ung patru tăvi cu unt, se pune aluat şi se presează ca să ia forma tăvii. Se lasă să crească zece minute, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până devin aurii.

In aluatul pentru tarta se mai pot adauga masline, menta sau ardei gras, tocate tocate marunt.

Tartă cu cartofi şi ceapă

Tarta_cu_cartofi_si_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.