Tartă cu brânză de capră, ceapă verde şi alune de pădure

Printeaza

Tartă cu brânză de capră, ceapă verde şi alune de pădure din: foi de palcinta, ulei de masline, ceapa verde, usturoi, mustar dijon, smantana, oua, branza de capra si alune de padure.

Ingrediente:

  • 4 foi de placinta mari
  • 3 linguri ulei de masline
  • 9 fire groase de ceapa verde, taiate in felii de 2,5 cm
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 lingurita de mustar Dijon
  • 250 g smantana pentru gatit
  • 2 oua medii
  • 140 g branza moale de capra, rupta in bucati
  • 25 g alune de padure, decojite si tocate

 

Mod de preparare:

Aşază o tavă în cuptor şi încinge-l la 200°C/gaz 6. unge foile de plăcintă cu 2  linguri de ulei şi foloseşte-le pentru a acoperi bine o formă de tartă cu fundul detaşabil şi cu diametrul de 23cm. Aşază foile de plăcintă în unghiuri diferite astfel încât marginile şi fundul formei de tartă să fie bine acoperite.

Lasă foile să atârne puţin peste marginile tăvii. Incinge 1 linguriţă de ulei într-o cratiţă, adaugă ceapa, usturoiul şi asezonează, apoi sotează totul câteva minute, până se înmoaie. Pune cratiţa deoparte.

Amestecă bine muştarul, smântână pentru gătit şi ouăle. Asezonează bine. Presară jumătate din ceapa verde şi jumătate din brânza de capră peste foile de plăcintă şi toarnă peste ele amestecul de ou. Presară restul de brânză, de ceapă verde şi alunele de pădure, apoi împătureşte foile de plăcintă şi unge-lecu uleiul ramas.

Aşază forma de tartă pe tava încinsă din cuptor şi lasă plăcinta să se rumenească timp de 25-30 de minute, înainte să o feliezi, scoate tarta cu grijă din formă.

Tartă cu brânză de capră, ceapă verde şi alune de pădure

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Cam complicata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.