Tarta Bakewell

Printeaza

Tarta Bakewell

Tarta BakewellAceastă tartă delicioasă provine din pitorescul sat Bakewell, aflat în comitatul Derbyshire, unde, până în secolul XX, era cunoscut sub denumirea de budincă Bakewell.

Desertul este făcut dintr-o foaie de aluat de patiserie, peste care se întinde un strat de gem, apoi un amestec gros de ouă şi migdale. Se spune că tarta a fost inventată la mijlocul secolului XIX de bucătarul de la hanul The White Horse (astăzi Rutland Arms) care a întins, din greşeală, gem pe fundul unei tarte cu căpşuni şi a turnat apoi amestecul de ou deasupra.

Această legendă este povestită şi astăzi la Original Bakewell Pudding Shop, însă există dovezi privind existenţa unui desert similar în Evul Mediu. în unele variante, gemul este înlocuit cu un amestec de stafide, mere şi fructe confiate, înmuiate în alcool. Toţi autorii britanici de seamă ai unor cărţi de bucate din secolul XIX, inclusiv doamna Beeton, oferă reţete de tartă sau budincă Bakewell.

In varianta comercială, cunoscută sub numele de prăjitură Bakewell sau cherry Bakewell, se întinde un strat gros de glazură albă peste amestecul de migdale şi se garniseşte cu o cireaşă glasatâ tăiată în două.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.