Tarta cu afine si frisca

Printeaza

Tarta cu afine si frisca din: oua, faina, zahar, ulei, afine, zahar vanilat, coaja de lamaie, praf de copt, frisca.

Ingrediente:Tarta_cu_afine_si_frisca

  • 6 oua
  • 150 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 500 g afine
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • praf de copt
  • frisca

 

Mod de preparare:

Frecăm gălbenuşurile cu zahărul până ce devin o cremă. Turnăm uleiul, amestecând continuu, şi adăugăm coaja de lămâie. Separat batem albuşurile spumă, după care le încorporăm în compoziţie.

Adăugăm făina amestecată cu o linguriţă de praf de copt. Amestecăm prin răsturnare şi turnăm compoziţia într-o tavă unsă cu unt.

Coacem 30 minute la foc moderat. Spălăm fructele şi le scurgem bine. După 30 minute scoatem tava din cuptor, presărăm afinele amestecate cu zahăr vanilat şi mai coacem 15 minute.

O lăsăm să se răcească, după care o tăiem în pătrate. Servim simple sau montăm câte 3 pătrate de prăjitură, lipindu-le între ele cu frişcă.

Tarta cu afine si frisca

Tarta_cu_afine_si_frisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.