Tapenade provensală

Printeaza

Tapenade provensală 

Ingrediente:Tapenade provensală

  • 10 fileuri de anşoa în ulei de măsline
  • 300 g de măsline negre
  • 100 g de capere în oţet
  • 1/2 legătură de cimbru
  • ulei de măsline
  • piper

 

Mod de preparare:

Tocaţi usturoiul, apoi striviţi-l în mojar. Tăiaţi fileurile de anşoa în bucăţele mici. Amestecaţi anşoa cu usturoiul, adăugând ulei din conserva de anşoa. Scoateţi sâmburii măslinelor negre. Tăiaţi-le, apoi, mărunt cu cuţitul.

Scurgeţi caperele şi tăiaţi-le mărunt. Tocaţi mărunt şi cimbrul. Adăugaţi în mojar (sau în bol) măslinele, caperele, cimbrul.

Amestecaţi pentru a obţine o pastă omogenă, turnând câte un firicel de ulei de măsline. Puneţi piper. Turnaţi tapenada într-un bol şi acoperiţi cu folie alimentară. Lăsaţi să se odihnească 2-3 ore în frigider.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.