Tapenada andaluza

Printeaza

Tapenada andaluza din: masline, capere, ton, ansoa, zeama de lamaie, mustar, ulei, verdeata, piper.

Ingrediente:Tapenada_andaluza

  • 150 g măsline negre
  • 2 linguri de capere
  • 1/2 de conservă de ton în ulei
  • 5 fileuri de anşoa
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă de muştar
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 linguriţă de verdeaţă uscată
  • piper

 

Mod de preparare:

Măslinele şi caperele se scurg, apoi se scot sâmburii măslinelor. Măslinele şi caperele se pun într-un blender.

Se adaugă tonul scurs şi fileurile de anşoa, precum şi zeama de lămâie şi muştarul. Se prepară din toate ingredientele o pastă fină.

Se înglobează treptat, cu grijă, uleiul de măsline, amestecând continuu, până când dipul a ajuns la consistenţa potrivită.

Se adaugă verdeaţa, sarea şi piperul proaspăt măcinat şi se amestecă. Se asezonează după gust şi se lasă minim 3 ore să se întrepătrundă aromele.

Tapenada andaluza

Tapenada_andaluza

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.