Tapas de mamaliguta

Printeaza

Tapas de mamaliguta din: ciuperci champignon, usturoi, unt, malai, apa, smantana, prosciutto, pastrama, carnati, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Tapas_de_mamaliguta

  • 8 ciuperci champignon
  • 8 catei de usturoi
  • 50 g unt
  • 200 g malai
  • 50 ml apa
  • smantana
  • prosciutto
  • pastrama
  • carnati
  • patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tocam ciupercile marunt si le prajim in unt pana scad. Oprim focul si le adaugam sare, piper, ustuoi pisat, patrunjel tocat si 2 linguri de smantana. Amesteca bine si pastram la rece.

Punem la fiert apa cu sare. Cand clocoteste, adaugam malaiul in ploaie, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloaşe.

Fierbem 20-25 de minute. Ungem cu ulei 8-16 boluri mici şi turnăm mămăliguţă în fiecare. După ce s-a răcit puţin le răsturnăm pe platou.

Ornăm fiecare mămăliguţă cu bucăţi de cârnat prăjit, felii de prosciutto, fâşii de pastramâ şi salată de ciuperci.

Tapas de mamaliguta

Tapas_de_mamaliguta

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asta e o idee buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.