Tajin mugrabi- Miel cu fructe uscate – specific din Maroc

Printeaza

Tajin mugrabi- Miel cu fructe uscate din- cotlete de miel, fructe uscate, scortisoara, sofran, ceapa, sare, piper, apa, ulei.

Ingrediente:Tajin_mugrabi_Miel_cu_fructe_uscate

  • 4 bucati de cotlet de miel
  • 60 g fructe uscate (prune, smochine,caise)
  • 1 baton de scortisoara
  • putin sofran
  • 1 lingura de zahar caramel
  • 1 ½ ceapa
  • Sare, piper negru, apa, ulei

 

Mod de preparare:

Se trag la tigaie cotletele de miel cu 2-3 linguri de ulei si se soteaza pana capata culoarea maro inchis, dupa care se scot pe farfurie.

In aceeasi tigaie se soteaza ceapa taiata solzisori, se adauga fructele uscate, scortisoara si sofranul si se tin la foc mic pana se caramelizeaza.

Apoi se adauga cotletul, se presara sare, piper, zahar, se amesteca si se adauga apoi un pahar si jumatate de zeama de miel si se lasa la foc mic pana scade si ramane caramelizat. Se serveste cu migdale crocante.

Tajin mugrabi- Miel cu fructe uscate

Tajin_mugrabi_Miel_cu_fructe_uscate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.