Taitei soba cu faina de hrisca

Printeaza

Taitei “soba” cu faian de hrisca din: făină de hrişcă, făină de grâu, apă.

Ingrediente:Taitei soba cu faina de hrisca

  • 800g făină de hrişcă
  • 200 g făină de grâu
  • 500 ml apă

 

 

Mod de preparare:

Intr-un castron de lemn, se amestecă făina de hrişcă cu făina de grâu. Se adaugă aproape toată apa şi se lasă deoparte.

Se amestecă cu grijă făina cu apa, cu ajutorul degetelor, ţinând degetele în jos, mişcând mâna ca atunci când tăiaţi pâine.

Se frământă coca până când amestecul este omogen. (Coca trebuie să fie moale ca lobul urechii unui bebeluş, aşa că mai adăugaţi, apă, dacă este necesar.)

Se strânge coca, apăsând părţile exterioare spre interior, pentru ca aerul să iasă afară, apoi se formează o sferă, netezind cu mâinile. Se presară puţină făină de hrişcă, pe un tocător de lemn, şi se întinde coca cu mâinile, până rezultă un disc.

Se presează cu un roler, prin învârtire, începând din mijloc, către înainte.

Se pun amândouă mâinile pe roler şi se culisează spre capătul acestuia, pentru a asigura uniformitatea stratului de cocă. Se presară din când în când făină peste cocă şi peste roler.

După ce coca se subţiază, se rulează pe roler înspre înainte, lăsând mâinile să alunece spre capetele rolerului pentru o distribuţie uniformă.

Se desface coca de pe roler, folosind rolerul pentru a o subţia şi mai mult, apoi se înfăşoâră din nou coca pe roler.

Se întoarce la 90 de grade, apoi se desfăşoară, pentru a forma un pătrat cu grosimea de 1 mm. Se presară făină, se îndoaie foaia şi se presară din nou cu făină.

Se întinde, astfel încât marginea mai lungă să fie înspre dumneavoastră, se pune o linie sau un alt tocător, perpendicular pe latura mai lungă, pentru a putea tăia drept.

Se taie felii subţiri, de la un capăt la altul, mutând tocătorul pas cu pas. Se presară făină peste pastele proaspăt tăiate.

Se pune la fiert multă apă, şi turnaţi, după ce apa a dat în clocot, o porţie de paste, scuturând surplusul de făină şi despărţind tăiţeii unul de altul înainte de a-i pune în apă.

Se fierb la foc mare circa un minut. Se clătesc repede în apă rece, se trec printr-o sită şi se lasă să se scurgă bine de apă.

Se servesc întregi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.