Taitei de orez cu legume

Printeaza

Taitei de orez cu legume din: taitei, dovlecei, ardei, ceapa, seminte de susan, ghimbir, miere, sos de soia, piper, marar, alune, ulei de susan, seminte de dovleac.

Ingrediente:Taitei de orez cu legume

  • 300 g tăiţei de orez
  • doi dovlecei
  • 3 ardei capia
  • o ceapă albă
  • 100 g seminţe de susan
  • ghimbir ras
  • o lingură de miere
  • două linguri de sos de soia
  • piper
  • un ardei iute mic
  • mărar
  • 50 ml ulei de susan
  • alune
  • seminţe de dovleac

 

Mod de preparare:

Dolveceii se spală, se taie în felii subţiri cu un cuţit de curăţat cartofii, se presară sare şi se pun într-un castron. Se prăjesc în ulei încins, având grijă să nu se ardă, apoi se scot şi se pun într-o strecurătoare. Ceapa, ardeiul iute şi ardeii capia se curăţă, se spală şi se taie în ron­dele sau în felii subţiri.

Se prăjesc împreună cu o lin­guriţă de ghimbir ras timp de câteva minute, se scot într-un cas­tron şi se ţin la cald. Seminţele de susan se prăjesc într-o cratiţă fără ulei, se pun peste legume şi se amestecă.

Tăiţeii de orez se opăresc în apă clocotită timp de 7-10 minute, se scurg de apă şi se amestecă bine cu legumele calde şi feliile de dovlecei. Se pun în farfurii, se stropesc cu sosul de soia amestecat cu mierea şi mărarul tocat. Se mai pot adăuga alune şi seminţe de dovleac prăjite şi tocate mărunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.