Taitei de orez cu fructe de mare

Printeaza

Taitei de orez cu fructe de mare din: taitei de orez, midoo, crevete, pui de caracatita, sparanghel, vin alb, lamaie, usturoi, iaurt, smantana, oregano, sare, piper si ulei de masline.

Ingrediente:Taitei_de_orez_cu_fructe_de_mare

  • 400 g taitei de orez
  • 300 g midii
  • 300 g crevete decorticate
  • 400 g pui de caracatita
  • 350 g sparanghel
  • 200 ml vin alb sec
  • o lamaie
  • o capatana de usturoi
  • 150 ml iaurt
  • o lingura cu smantana
  • oregano
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Sparanghelul se curăţă, se spală şi se fierbe îin apă cu sare 12-15 minute. Se scoate pe un platou şi se păstreaziă la cald. Intr-o cratiţă se încing două linguri cu ulei de măsline, se pun midiile, crevetele şi puii cile caracatiţă. Se presară sare şi piiper după gust, se toarnă vinul alb şi :se lasă să fiarbă până ce acesta se evaporă.

Se toarnă două căni icu apă şi sucul de la o jumătate de lămâie, se presară puţin oregano şi se lasă la fiert până scade apa. Usturoiul se curăţă de foi, se spală, se pisează, se amestecă bine cu iaurtul, două linguri cu ulei şi restul de suc de lămâie. Se adaugă smântână şi oregano tocat, sare şi piper.

Tăiţeii de orez se opăresc cu apă clocotită, se scurg şi se pun pe un platou. Se pun deasupra fructele de mare si sparanghelul, se presara oregano si se servesc alaturi de sosul de usturoi. Sosul de usturoi se prepara cu zece minute inainte de a fi servit si se pastreaza la rece.

Taitei de orez cu fructe de mare

Taitei_de_orez_cu_fructe_de_mare

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • taitei de orez cu fructe de mare
  • paste de orez cu fructe de mare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.