Tăiţei de orez cu carne de vită

Printeaza

Tăiţei de orez cu carne de vită din: pulpa de vita, ulei de floarea soarelui, sos de peste, praf de chilli, boia dulce, usturoi, rosii, pasta de crevete, lemongrass, ceapa, scortisoara, taitei de orez, ceapa verde, cotlete de porc, oase de porc.

Taitei_de_orez_cu_carne_de_vita_04

Ingrediente:

  • 500 g pulpa de vita
  • ulei de floarea soarelui
  • sos de peste
  • 1 lingurita praf de chilli
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de boia dulce
  • 2 rosii
  • 4 linguri mam ruoc (pasta de crevete fermentata)
  • 4 fire lemongrass
  • 4 cepe
  • 1 baton scortisoara
  • 300 g taitei de orez
  • ceapa verde

supa:

  • 2 cotlete de porc
  • 500 g oase porc

 

Mod de preparare:

Se taie carnea de vită în felii subţiri şi se aşază într-un castron; se adaugă 2 linguri ulei, sare, piper şi 2 linguri de sos de peşte; se lasă să se marineze 2 ore. Intre timp, se pregăteşte supa. Intr-o oală mare se pun la fiert 2-3 I apă; se adaugă apoi oasele şi costiţele de porc şi se sărează; se fierb cca 2 ore.

Taitei_de_orez_cu_carne_de_vita

Intr-o tigaie se încing 2 linguri de ulei: se prăjesc ardeiul iute, usturoiul şi boia dulce. Se adaugă carnea de vită şi se prăjeşte de jur-împrejur. Se adaugă pulpa de roşii tăiată cuburi şi se dă în clocot. Se adaugă pasta de crevete dizolvată separat în 3 polonice de supă.

Taitei_de_orez_cu_carne_de_vita_02

Se zdrobesc firele de lemon- grass cu sucitorul şi se taie bucăţi; se adaugă în supă. Se taie ceapa în 8 şi se frige pe grătarul cuptorului; se adaugă în supă, apoi se mai condimentează cu scorţişoară şi se lasă să mai fiarbă 2 ore. In final se scot costiţele şi carnea şi supa se strecoară.

Taitei_de_orez_cu_carne_de_vita_03

Se înmoaie tăiţeii în apă, apoi se fierb în apă în care se adaugă puţină supă. Se scurg. în fiecare bol se repartizează tăiţei, carne de vită cu roşii şi carnea de porc (luată de pe oase). Se toarnă supă şi se decorează cu ceapă, limettă şi verdeaţă.

Spicy Beef and Pork Noodle Soup

Tăiţei de orez cu carne de vită

Taitei_de_orez_cu_carne_de_vita_08

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Uite, reteta asta imi place de mor 🙂 Carnea de vita sa fie bine facuta si taiteii chinezesti, din aia care se fac imediat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.