Taitei cu sunca si varza

Printeaza

Taitei cu sunca si varza din: taitei, sare, varza alba, ceapa, unt, zahar, otet, sunca de praga, piper, chimen, coriandru, smantana, amidon, lapte, nucsoara, piper de cayenne, emmentaler.

Ingrediente:Taitei_cu_sunca_si_varza

  • 250 g taitei lati
  • sare
  • 800 g varza alba
  • 1 ceapa
  • 2 linguri unt
  • 2 lingurite zahar
  • 4 linguri otet
  • 150 g sunca de Praga
  • piper
  • 2 varfuri de cutit chimen macinat
  • 2 varfuri cutit coriandru macinat
  • 200 g smantana
  • 1 lingura amidon
  • 200 ml lapte
  • nucsoara rasa
  • piper de Cayenne
  • 200 g Emmentaler ras

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele în apă cu sare şi se scurg. Se încinge cuptorul la 190°C. Se toacă varza. Ceapa tocată se căleşte în unt. Se adaugă zahărul şi se caramelizează. Se stinge cu oţet şi se dă în clocot. Se adaugă varza şi se căleşte 10 min. amestecând.

Se taie cuburi şunca şi se amestecă împreună cu tăiţeii şi varza; se condimentează cu sare, piper, chimen şi coriandru. Se amestecă gălbenuşurile cu ouă, smântână, amidon şi lapte; se sărează şi se piperează. Se unge forma de sufleu şi se presară caşcaval.

Se repartizează deasupra compoziţia de paste şi varză şi se presară cu caşcaval. Se toarnă sosul cu ouă şi se acoperă vasul cu un capac. Se coace 30 min. Se ridică temperatura la 210°C şi se scoate capacul de pe formă; se mai coace sufleul cca 15 minute.

Taitei cu sunca si varza

Taitei_cu_sunca_si_varza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.