Taitei cu sos pad thai

Printeaza

Taitei cu sos pad thai din: suc de lămâie, tahini sau seminţele de susan proaspăt râşnite, sirop de agave, sos de soia, usturoi, ghimbir, roşii uscate la soare, dovlecei, morcovi, boabe de fasole încolţite, boabe de mazăre, vârfuri de spa­ranghel sau mazăre păstăi, arpagic, coriandru.

 

Taitei cu sos pad thai

Ingrediente:

  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1 lingură de tahini sau seminţele de susan proaspăt râşnite
  • 1 lingură de sirop de agave
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1 căţel de usturoi, pisat
  • 1/2  lingură de ghimbir
  • 1/4 ceaşcă de roşii uscate la soare, înmuiate în apă
  • 1/2 ceaşcă de apă în care au stat la înmuiat roşiile uscate la soare
  • 3 dovlecei de mărime medie
  • 2 morcovi mari
  • 1/2 ceaşcă de boabe de fasole încolţite
  • 1/2 ceaşcă de boabe de mazăre
  • 1/4 ceaşcă de vârfuri de spa­ranghel sau mazăre păstăi, în sezon
  • 1/4 ceaşcă de arpagic feliat subţire
  • 2-4 linguri de coriandru mărunţit, pentru a garnisi

 

Mod de preparare:

Ca să preparaţi sosul pad thai, puneţi sucul de lămâie, ta­hini, siropul de agave, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul şi roşiile uscate la soare într-un mtxer şi amestecaţi-le până se omogenizează.

Turnaţi treptat apa în care au stat la înmuiat roşiile, până se formează un sos gros.

Tăiaţi dovleceii şi morcovii în formă de tăieţei.

Puneţi tăieţeii, boabele de fasole încolţite, mazărea, spa­ranghelul şi arpagicul pe un platou mare de servit.

Presăraţi deasupra sosul şi garnisiţi cu coriandru.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Creveti cu taitei si sos pesto

Creveti cu taitei si sos pesto

Creveti cu taitei si sos pesto din: taitei, busuioc, coriandru, arahide, ardei iute, limeta, ulei de susan, ulei de masline, creveti. Ingrediente:  300 g taitei 1 legatura busuioc 1 legatura coriandru 75 gr arahide 1 ardei iute rosu, fara seminte, tocat 1 limeta 2 linguri ulei de susan 2 linguri ulei de masline 400 g […]

 

Taitei de orez cu sos picant

Taitei de orez cu sos picant

Taitei de orez cu sos picant din: sos de rosii, usturoi, ceapa, fulgi de ardei rosu, apa, piper, patrunjel, busuioc, oregano, sos worcestershire, otet, sare, parmezan, ulei de masline, taitei de orez. Ingrediente : 2 cutii de sos de roșii 1 catel de usturoi, tocat ½ ceasca cubulete ceapa ¼ lingurita fulgi de ardei rosu ½ […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.