Taitei cu carne de porc si menta

Printeaza

Taitei cu carne de porc si menta din: taitei, cotlet de porc, arahide, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei, sos de soia, menta.

Ingrediente:Taitei cu carne de porc si menta

  • 200 g tăiţei de orez
  • 400 g cotlet de porc
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 50 g arahide tăiate
  • 5 fire de ceapă verde
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură de rădăcină de ghimbir
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri cu pastă de tomate
  • 1 lingură cu sos de soia
  • zeama de la 2 lămâi
  • 4 linguri de mentă

 

Mod de preparare:

Se fierb 200 g tăiţei de orez şi se păstrează la cald. Se taie fâşiuţe cca 400 g cotlet de porc; se tăvălesc prin amidon amestecat cu sare şi piper şi se prăjesc la wok, în ulei.

Se adaugă 50 g arahide tăiate, 5 fire de ceapă verde tocată, 2 căţei de usturoi pisaţi, 1 lingură de rădăcină de ghimbir proaspăt ras şi 1 ardei iute tăiat felii.

Se fierb 2-3 minute, apoi se încorporează 2 linguri cu pastă de tomate, 1 lingură cu sos de soia, zeama de la 2 lămâi şi 4 linguri de mentă tocată.

Se adaugă tăiţeii fierbinţi; nu se amestecă, ci doar se scutură tigaia de câteva ori, apoi se ia de pe foc.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.